Platform over design en techniek in de keukenbranche
Vol vertrouwen naar 2021
Twee vestigingen die tijdens de lockdown toch hun deuren openden: Reddy Geel en Reddy Waregem.

Vol vertrouwen naar 2021

Het einde van een bewogen jaar 2020 is stilaan in zicht. Een jaarlijkse traditie, naast de kerstfeestjes, zijn de jaarplanningen voor 2021. Waar kan het anders? Welke accenten gaan we leggen? Welke nieuwe concepten introduceren we? En – fingers crossed – waar spreken we af voor een persoonlijk gesprek?

Het jaareinde, een traditioneel moment om met z’n allen samen te komen, zowel privé als professioneel, en te klinken op het voorbije jaar. We blikken terug op hoogte- en dieptepunten en wenden de steven naar het komende jaar. De goede voornemens zijn ook steeds van de partij. Dat zal ook dit jaar zo zijn, al zal de setting net dat tikkeltje anders zijn. Bij MHK kijken ze terug op 2020 en onthouden ze het overlijden van oprichter Hans Strothoff, de aanstelling van Jeroen Geldhof als algemeen directeur MHK Belgium en de flexibiliteit die de werknemers en de leden van MHK toonden om van 2020, ondanks de gekende pandemie, een succesjaar te maken. Op die sterke eigenschappen bouwt MHK verder om van 2021 eveneens een succes te maken.

De wedstrijd ‘Mooiste Keuken van België’ is een van de events die MHK Belgium elk jaar organiseert. Dit jaar won het familiebedrijf Pyrotech in Charleroi met een keuken ontworpen door Luca Sicorello en Yanik Moreau.

Pamper me

Een belangrijke trend die dit jaar nog meer op de voorgrond verscheen, uiteraard weer door de gekende omstandigheden, is het cocoonen. Het eigen huis en alles wat er mee te maken heeft, is nog veel belangrijker geworden. Investeringen in het eigen huis worden vaker gedaan. GfK, een van de grootste marktonderzoeksorganisaties ter wereld, omschrijft het als een ‘pamper me’-houding van consumenten: investeren in het eigen huis om jezelf te troosten dat andere leuke uitjes, vakanties en feestjes nauwelijks zijn doorgegaan. “Ook wij hebben deze trend opgepikt”, bevestigt Geldhof. “We zien zowel bij de budgetkeukens als bij de hogere segmenten een positieve beweging. En in beide segmenten hebben we met MHK de nodige oplossingen, MHK in het hoger midden en hoog segment en Reddy in het lager segment. MHK is daarmee de enige aankoopgroepering in België met een eigen franchisenetwerk.”

Nieuwe Reddy’s

Het franchisenetwerk Reddy kende in 2020 een mooie groei. Enkele nieuwe vestigingen openden de deuren, zelfs in volle lockdown, en er zitten nog meerdere in de pijplijn. “Er zijn nog een heel aantal beschikbare locaties”, benadrukt Geldhof. “Naast de vestigingen die weldra de deuren openen zijn er dus zeker nog mogelijkheden voor nieuwe kandidaat-ondernemers. Bij elke locatie voerden we een socio-economische haalbaarheidsstudie uit waaruit het potentieel van die vestiging blijkt. Idealiter hebben de kandidaat-ondernemers een affiniteit met de keukensector, of zijn ze zelfs al enkele jaren in de sector actief. We ondersteunen hen uiteraard bij de opstart en met de talrijke services die we doorheen de jaren ontwikkelden. Anderzijds zijn de ondernemers baas van hun eigen zaak en zal de nodige commerciële feeling hen helpen een naam en klantenbasis op te bouwen.”

Opvallend MHK Kitchen Expert-materiaal zorgt voor grote lokale zichtbaarheid.

Kitchen Expert

Een concept dat in Nederland succesvol blijkt, waait nu over naar België. MHK Belgium lanceert dit voorjaar het embleem MHK Kitchen Expert. “Wil de consument zichzelf pamperen en de nieuwe keuken ‘echt goed doen’, kan hij of zij met honderd procent zekerheid en vertrouwen bij een MHK Kitchen Expert terecht”, legt Geldhof uit. “Dit zijn zelfstandige keukenzaken, MHK-leden, waarbij de zaakvoerder de ‘extra mile’ gaat om zijn klanten in de watten te leggen. Het zijn keukenzaken die garant staan voor een topresultaat. MHK Kitchen Expert wordt een nationaal topnetwerk, met nationale marketing- en communicatieondersteuning om deze specialisten met jarenlange ervaring extra in the picture te zetten. De kick-off gebeurt tijdens de online editie van Batibouw 2021.” •

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.