Platform over design en techniek in de keukenbranche
Brabant verwelkomt na de zomer een nieuwe Cooking Club
De chef-kok begrijpt als geen ander dat ook hier het aloude credo geldt: eten doe je ook met je ogen!

Brabant verwelkomt na de zomer een nieuwe Cooking Club

Vertel het de beginnende stoomovenchef 

AEG Cooking Club – opgericht om consumenten kennis te laten maken met de voordelen én het gemak van het koken met stoom en het gebruik van de AEG combi-stoomoven – is een samenwerking aangegaan met kookstudio ‘De Hooiberg’.

Op 1 september a.s. opent kookstudio ‘De Hooiberg’ zijn deuren op een unieke locatie in Zeeland (NB) waar de basis van het koken – van farm to plate – centraal staat. Het is een uitgangspunt dat naadloos aansluit bij de filosofie van AEG om duurzaam, gezond en lekker te koken met verspilling van zo min mogelijk voedsel. De kookstudio is ingericht met topproducten uit het AEG-assortiment waaronder SteamPro combi-stoomovens, wijnkoelers en ComboHob-kookplaten met een geïntegreerde afzuigunit en is mede daardoor omgetoverd tot een prachtige locatie waar duurzaam eten en koken centraal staan.

De Hooiberg – chef Johnny Moreno Ruiz: “Het draait om eerlijke en verse ingrediënten.”

Vanuit een prachtig gerenoveerde hooiberg, landelijk gelegen tussen de vele groentetelers nabij Uden en Zeeland (NB), start chef Johnny Moreno Ruiz in september zijn nieuwe kookstudio. Wat deze kookstudio zo uniek maakt, zijn niet alleen de prachtige ligging tussen alle gewassen en het bijzondere gebouw. Het is ook de filosofie erachter: van farm to plate.

Johnny: “Bij onze kookstudio hebben we een grote waardering voor alles wat groeit en bloeit. Onze focus ligt op het gebruik van eerlijke en verse ingrediënten, waarbij we de lokale producten verrijken met een vleugje van de wereldse keuken.” 

Als het seizoen het toelaat worden de ingrediënten zelf van het land gehaald bij naburig tuinbouwbedrijf Compliment of wild geplukt in de omgeving om vervolgens te worden verwerkt in een culinair gerecht. Johnny heeft meer dan 15 jaar ervaring als chef en heeft de laatste 10 jaar gewerkt in diverse restaurants in het hogere segment, waaronder het tweesterren restaurant ‘De Treeswijkhoeve’ in Waalre.

De locatie van de nieuwe kookstudio.

Tijdens de AEG Cooking Club workshops – die om de week op woensdag van 14.00 tot 16.30 uur plaatsvinden – vertelt Johnny hoe in een AEG combi-stoomoven de lekkerste lokale en verse ingrediënten eenvoudig worden omgetoverd tot heerlijke gerechten. Verder wordt uitgebreid uitgelegd wat de verschillende mogelijkheden van de combi-stoomovens zijn. Vervolgens kunnen de deelnemers zelf aan de slag met het bereiden van verschillende gerechten, waar na afloop gezamenlijk van wordt genoten.

Over duurzamer eten met stoom     

Duurzaam eten begint altijd bij de basis: komen ingrediënten dicht bij huis vandaan, wat is de footprint en hoe kan er iets gezonds en lekkers van worden gemaakt? De AEG SteamPro combi-stoomoven voegt stoom toe tijdens het kookproces waardoor gezond én lekker eten een peulenschil wordt. Bij koken met stoom blijft 90% van vitamine C in het eten behouden. Daarnaast is tijdens het koken minder zout en vet nodig. AEG SteamPro combi-stoomovens hebben meer dan 20 verwarmings- en combinatiefuncties – met naast stoom ook hetelucht en sous-vide. Maar ook een klassieke functie zoals de pizzafunctie en traditionele onder- en/of bovenwarmte ontbreken niet. Alle technieken die professionele chefs gebruiken, zijn op die manier binnen handbereik. 

Kortom, er zijn oneindig veel mogelijkheden. Misschien is dit alles overweldigend voor de beginnende stoomovenchef en juist daarom kan iedereen bij de aankoop van een AEG combi-stoomoven een gratis AEG Cooking Club kookworkshop volgen. Dit kan in Alphen aan den Rijn in het AEG Experience Center en vanaf 1 september ook bij kookstudio ‘De Hooiberg’ in Zeeland (NB).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.