Platform over design en techniek in de keukenbranche
De rol van de bijkeuken wordt steeds groter. Meer ergonomie en comfort

De rol van de bijkeuken wordt steeds groter. Meer ergonomie en comfort

De keuken is de centrale plek in elke woning, dat weten we allemaal. Maar wat als de keuken (net) niet voldoende groot is om alle apparaten te plaatsen? Een bijkeuken of extra keuken of achterkeuken, hoe je het ook noemen wil, is dan de redder in nood. Bij Pronorm zijn een heleboel oplossingen beschikbaar om ook de bijkeuken leuk en functioneel in te richten.

Het overzicht bewaren en meer werkruimte creëren, dat zijn de twee belangrijkste troeven van een efficiënt ingerichte bijkeuken.

Een goed beheerd huis heeft een duidelijke structuur en intelligente concepten nodig. Nu de keuken en de woonkamer één geheel vormen, zowel visueel als qua interieur, willen we alles wat het koken en het ordelijke leven in de weg staat liever ‘uit het zicht’. Het mag niet langer in de keuken of woonkamer blijven staan en dus wordt het verbannen naar de bijkeuken. “Maar ook daar willen we orde, ergonomie en comfort brengen”, klinkt het bij Theo Schrijnewerkers van Pronorm.

Comfortabel om te werken

Theo: “Eén van de grote voordelen van een efficiënt ingerichte keuken en bijkeuken is wel het bewaren van het overzicht. Een extra ruimte om spullen in op te bergen en apparaten te plaatsen zorgt voor visuele rust in allebei deze ruimtes. Bovendien is het relatief eenvoudig harmonie te creëren door de gekozen meubels op elkaar af te stemmen. Zeker wanneer je voor de beide ruimtes bij dezelfde partner, bijvoorbeeld Pronorm, terecht kunt. Een mogelijke oplossing is het behouden van een koelkast, een diepvriezer, een oven, een vaatwasser en misschien een wijnkast in de keuken terwijl de bijkeuken dan plaats biedt aan een extra koelkast en diepvriezer, de wasmachine en de droogkast.”

Veel voorraad ingeslagen? In de bijkeuken kun je deze mooi kwijt.

Mooie opbergruimte

De wasmachine en de droogkast laden en ledigen, het kan zonder belasting van de rug. Theo: “Een uittrekbare plank onder deze apparaten voor de zware wasmanden, een werkblad bovenop, het zijn slechts twee mogelijke oplossingen. Bovendien is dat werkblad ook handig om de boodschappen neer te zetten en dan uit te laden. Want in de bijkeuken is er sowieso ruimte voorzien om huishoud­producten, conserven en onderhouds- en wasproducten te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een kolomkast met uittreksysteem of enkele legplanken om items buiten bereik van de kinderen te bewaren. Door handige accessoires in de kasten te gebruiken, zorg je voor de nodige efficiëntie en bewaar je het overzicht. De stevige trede helpt om bij de hoger geplaatste items te komen zonder daarbij te veel te moeten strekken. Nadien verdwijnt de trede simpelweg in een plintlade.”

Een stevige trede, verstopt in de plintlade, helpt om hoger bewaarde items te pakken.

Visuele harmonie

“De bijkeuken mag dan wel ‘maar’ een bijkeuken zijn, toch wil het oog ook wel wat”, benadrukt Theo. “We creëren een harmonie met de ‘echte’ keuken door alle oplossingen in dezelfde afwerkingen en kwaliteit aan te bieden. Wie weet wordt de bijkeuken, net als de ‘echte’ keuken, ook een eyecatcher die iedereen gezien moet hebben.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.