Platform over design en techniek in de keukenbranche
Feestelijke opening nieuwe productielocatie in Drachten      

Feestelijke opening nieuwe productielocatie in Drachten      

‘We hebben alle aspecten van onze werklogistiek nog beter geoptimaliseerd dan voorheen’

Op maandag 9 oktober jl. vond de feestelijke opening van de nieuwe productielocatie van Montapanel plaats. De Noord-Nederlandse specialist in keramiek, composiet en natuurstenen werkbladen ontving zeker 400 belangstellenden. Directeur Tim de Graaf kijkt met grote voldoening terug. “Nu we definitief in Drachten gevestigd zijn, hebben we een goede basis gelegd voor toekomstige groei.”

Medewerkers van het eerste uur, Eddie van Wijk en Gert Grijpstra, verrichtten de officiële openingshandeling.

De druk op de knop –met het spreekwoordelijke vuurwerk én de vrolijke confetti– was voorbehouden aan twee medewerkers van het eerste uur, te weten Eddie van Wijk en Gert Grijpstra, die daarmee het nieuwe pand officieel in gebruik namen. 

Pand als visitekaartje

In zijn speech keek Tim terug op de verhuizing en de inrichting van de productielijnen. “Iedereen had het op de vorige locatie ook naar z’n zin”, zegt hij, “maar we moesten natuurlijk wel een blik op de toekomst werpen. We willen groeien, we willen meer efficiency en uiteindelijk wil je ook –en dat is niet onbelangrijk– een goede uitstraling hebben als werkgever. Want, ik ben er ook van overtuigd dat dit prachtige nieuwe pand ook een verhaal vertelt naar de arbeidsmarkt. Ja, ook voor ons is het een uitdaging om goed personeel te vinden. Hier zie ik de laatste maanden echter wel een positieve kentering in. Het gaat qua werving beter en ik denk dat de uitstraling die we nu hebben met dit pand, daar aan heeft bijgedragen. De ruime nieuwe fabriek, kantoren, showroom, kantine en het nieuwe machinepark maken de nieuwe fabriek van Montapanel een fijne werkomgeving waar werkbladen nog optimaler kunnen worden geproduceerd dan voorheen.”

Mensenwerk

Volgens eigenaar Klaas Vermeulen, die de 400 aanwezigen ook toesprak, is de nieuwe productielocatie zeker iets om ‘ongelooflijk trots’ op te zijn. “Maar… toch zeg ik dat onze mensen eigenlijk belangrijker zijn dan nieuwe machines of een mooi gebouw. Zij zijn degenen die het elke dag moeten doen. Hoe modern we ook zijn: we zijn uiteindelijk een bedrijf waar het om mensenwerk gaat.”

Feestelijke opening

Mede daarom had Montapanel flink uitgepakt om niet alleen alle medewerkers een leuk feest aan te bieden, maar ook de klanten, leveranciers, collega’s van zusterbedrijven, en andere stakeholders. “Het was bovendien goed om te zien dat ook de gemeente Smallingerland (Drachten) goed vertegenwoordigd was bij de opening. We hebben iedereen goed kunnen tonen wat we doen én hóe we het doen. Gedurende de dag/avond hebben we onze gasten uitgebreid kunnen rondleiden. Dit kijkje op de werkvloer werd zeer gewaardeerd. Naast de fabriek hadden we een grote tent neergezet waar de catering vanuit een grote foodtruck overuren draaide. Verschillende leveranciers van Montapanel hadden een stand opgebouwd om hun werk te laten zien.” Daarnaast toonde het bedrijf een aantal prachtige nieuwe materialen die zullen worden opgenomen in de collectie voor 2024. Een dj zorgde voor nog meer stemming en dat gold ook voor zanger Mike Peterson die optrad.

“Ik ben dus een tevreden man”, zegt Tim tot slot. “Het was een juiste keuze om deze stap te zetten. In de fabriek in Tolbert zaten we op onze max en waren verdere uitbreidingsmogelijkheden minimaal geweest. Op deze nieuwe locatie hebben we alle optimalisaties kunnen doorvoeren die nodig zijn voor de toekomst. Alle reden om deze verhuizing groots te vieren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.