Platform over design en techniek in de keukenbranche
Het verhaal als in een jongensboek

Het verhaal als in een jongensboek

Succesvoller zijn in luchtzuivering dan vooraf durven dromen

Sinds zijn debuut in 2013 heeft PlasmaMade de keukenventilatiewereld veranderd met de innovatieve E-Filter. Wim Marckelbach, Operations Director bij PlasmaMade, benadrukt de impact van deze technologie: “Ons geavanceerde E-Filter, specifiek ontworpen voor afzuigkappen, vertegenwoordigt een ware mijlpaal in luchtzuiveringstechnologie binnen de keukenbranche.”

PlasmaMade is al in veel keukens niet meer weg te denken.

Het verhaal van PlasmaMade is bijna als een jongensboek. Twee broers die het samen voor elkaar krijgen om een grote speler in de wereld te zijn op het gebied van hun PlasmaMade E-Filters. Niet alleen was het bedrijf belangrijk op de algehele luchtzuivering van keukens en woningen. Ook op het gebied van duurzaamheid scoort PlasmaMade goed met een opmerkelijk lange levensduur van 10 tot 15 jaar. Wim benadrukt: “Dit maakt ze niet alleen kostenefficiënter op de lange termijn, maar het draagt ook bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk door minder frequente vervanging. Daarnaast is het filter voor 97% recyclebaar. Terwijl veel keukens nog naar buiten of met koolstof­filters afzuigen, gaat het PlasmaMade E-Filter verder dan geurverwijdering alleen.”

Wim legt uit dat de geavanceerde ESD-technologie van de filters hen onderscheidt door niet alleen kookgeuren te elimineren, maar ook bescherming te bieden tegen micro-organismen, allergenen en fijnstof. Hij benadrukt: “Onderzoeken tonen aan dat dit schadelijk kan zijn, vooral voor mensen met luchtwegaandoeningen.”

In de loop der jaren zijn er steeds meer filters bijgekomen.

Neutrale geuren, zuivere lucht

“Of het nu gaat om het neutraliseren van geuren, het vangen van bacteriën en schimmels, het verminderen van allergenen of het verwijderen van fijnstof, de PlasmaMade E-Filters bieden uitmuntende prestaties op alle fronten,” aldus Wim. Hij concludeert: “Met de PlasmaMade E-Filters zetten we niet alleen een nieuwe standaard voor kwaliteit en prestaties in het elimineren van kookluchten, maar garanderen we ook een gezondere en schonere leefomgeving, terwijl er ook nog geld wordt bespaard.” Wim kijkt met PlasmaMade naar alle ontwikkelingen rondom plasmafilters. “PlasmaMade vindt het altijd beter om meerdere spelers op de markt te hebben. Dit kan elkaar alleen maar versterken, omdat de consument keuzes kan maken. Soms is het alleen lastig voor de consument om de verschillen te herkennen. PlasmaMade kan wel meer dan andere plasmafilters, maar dat wordt niet altijd duidelijk. Niet voor niets werden producten van ons ook gebruikt tijdens de Tour de France in de coronaperiode.”

Drukverlagend op aerosolen

“Onze Air Cleaner die hiervoor gebruikt werd, maakt gebruik van de gepatenteerde PlasmaMade-technologie, en is speciaal ontworpen om de aerosolen-druk te verlagen en de lucht te filteren in sportscholen, kantoren, scholen en andere toepassingsgebieden.” Het geeft aan wat voor organisatie PlasmaMade is. Ze kijken naar de ontwikkelingen in de maatschappij en gaan daarmee aan de slag. Met daarbij op zoek naar een aantal belangrijke kenmerken. Kwaliteit, duurzaamheid en gezondheid. Iets wat ook hoog op het verlanglijstje staat van de hedendaagse consument. Door dit soort vragen te beantwoorden, wil PlasmaMade hun huidige unieke positie behouden in de branche. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.