Platform over design en techniek in de keukenbranche
Liebherr Hausgeräte GmbH neemt Buram Electro B.V. over

Liebherr Hausgeräte GmbH neemt Buram Electro B.V. over

Het in 1955 opgerichte bedrijf Buram Electro B.V. zal, na goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt (ACM), deel gaan uitmaken van het Duitse Liebherr Hausgeräte GmbH met wie zij al 67 jaar samenwerkt. Met de overname wordt een verdere intensivering van het partnerschap gerealiseerd met als doel de klanttevredenheid en merkwaarde verder te vergroten.

Meer dan 65 jaar partnership

In 1955 begon Liebherr met de serieproductie van huishoudelijke koel- en vriesapparatuur en behoort tegenwoordig tot één van de toonaangevende Europese fabrikanten. In datzelfde jaar werd Liebherr Nederland N.V. opgericht wat later Buram Electro B.V. zou gaan heten. Liebherr en Buram zijn maar liefst al 67 jaar partners: Liebherr als producent van hoogwaardige koel- en vriesapparaten en Buram als sales-, marketing- en serviceorganisatie en expert op de Nederlandse markt voor koel- en vriesapparatuur.

Continuïteit gegarandeerd

Alle medewerkers van Buram Electro B.V. zullen hun werk voortzetten. Het bedrijfspand in Uithoorn en de structuur blijven behouden, aangezien Liebherr het succesvolle pad en de prestaties van de twee partners wil continueren.

Dit betekent ook dat deze wijziging geen gevolgen zal hebben voor zowel handelspartners als Liebherr-klanten. Ze krijgen dezelfde hoogwaardige ondersteuning als in het verleden.

De overname volgt op een strategische beslissing van Liebherr die tot doel heeft het merk verder te versterken en de waardecreatie op de lange termijn veilig te stellen voor alle betrokken partijen op de Nederlandse markt.

Over Liebherr-Hausgeräte GmbH

Liebherr-Hausgeräte GmbH is een van de elf divisies van de Liebherr Group. De divisie Apparaten heeft meer dan 6.500 medewerkers in dienst en ontwikkelt en produceert een breed assortiment hoogwaardige koelkasten en diepvriezers voor de huishoudelijke en professionele sector in de fabrieken in Ochsenhausen (Duitsland), Lienz (Oostenrijk), Marica (Bulgarije), Kluang (Maleisië) en Aurangabad (India).

Over de Liebherr-groep

De Liebherr-groep is een door familie gerund technologiebedrijf met een breed en divers productassortiment. Het bedrijf is een van de grootste fabrikanten van bouwmachines ter wereld, maar biedt ook op veel andere gebieden hoogwaardige, gebruikersgerichte producten en diensten aan. Tegenwoordig omvat de bedrijvengroep meer dan 140 bedrijven op alle continenten en heeft het ongeveer 49.000 medewerkers in dienst.  In 2021 genereerde de Liebherr-groep een geconsolideerde totale omzet van meer dan € 11,6 miljard. Sinds de oprichting in 1949 in Kirchdorf an der Iller in Zuid-Duitsland, is het doel van Liebherr geweest om haar klanten voor zich te winnen met geavanceerde oplossingen en bij te dragen aan technologische vooruitgang.

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met:

BURAM ELECTRO B.V.
T 0297 23 99 23
E verkoop@buram.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.